Realistische linkbuilding

Realistische linkbuilding

Linkbuilding fouten

Sommige ondernemers huren bedrijven in om de linkbuilding van hun website te optimaliseren. Anderen maken van zoekmachineoptimalisatie een sport, puur als hobby. Toch worden er hierbij veel fouten gemaakt, die je beter kunt voorkomen.

Realistische linkbuilding

Het is bij het proces linkbuilding belangrijk om jezelf steeds af te vragen wat realistisch is. Zo is het wat naïef om te denken dat alle backlinks in één dag gepost worden. Het is beter om je links te verspreiden over een bepaalde periode, waarin je continu bezig bent met linkbuilding. Het is ook niet realistisch om  te denken dat veel backlinks uit het buitenland (bijvoorbeeld landen buiten Europa ) goed voor je linkbuilding zijn. Doordat de websites immers in een andere taal zijn, geven ze wellicht een onjuiste omschrijving van je site of zelfs helemaal geen omschrijving. Buitenlanders zullen zo niet snel op je website klikken. Het is daarnaast belangrijk dat de websites naar jouw online platform laat linken relevant zijn. Je wilt immers niet dat een spamsite naar jouw website linkt. Bezoekers van een kikkerwebsite klikken bovendien niet snel op een link naar een verzekeringswebsite.

Zoekmachine trucs

Als je alleen links op nieuwe sites plaatst, mis je ook kansen qua linkbuilding. Oudere websites hebben namelijk meestal meer vertrouwen verworven bij zoekmachines dan kersverse sites. Als oudere online platformen naar jouw website linken, vinden zoekmachines het daarom minder verdacht dan nieuwe websites naar je linken. Wat ook onder het kopje ‘verdacht’ bij zoekmachines valt, zijn linkjes die alleen naar je hoofdpagina verwijzen. Zorg bij je linkbuilding er daarom voor dat je ook linkt naar andere pagina’s met interessante content. De laatste fout die bij dit proces nog wel eens gemaakt wordt is de focus op veel links met een korte periode. Deze links vergaan, dus een minder groot aantal links die wel blijvend zijn verzorgen op lange termijn een betere linkbuilding voor je website. Voorkom dus deze fouten en je website staat snel bovenaan in elke zoeklijst!